30 Aralık 2014 Salı

Canlı Skor Net

atiba-formul

BEŞİKTAŞ, TORKU KONYA MAÇINDA ATİBA KIRMIZI KART GÖRMÜŞTÜ

Torku Konyaspor’u yenerken, Atiba Hutchinson’u kayıp veren Beşiktaş, Kanadalı oyuncuya hem ceza verme hem de savunma hazırlığı içine girdi.
Milliyet’in haberine göre; UEFA Avrupa Ligi’ndeki Asteras maçında da gereksiz bir kırmızı kart gören siyah-beyazlı futbolcu, başta Başkan Fikret Orman olmak üzere tüm yönetimi kızdırdı. Maçtan sonra yönetici arkadaşlarına, “Olmaz böyle sorumsuzluk. canlı skor net Beşiktaş forması giyen bir oyuncu böyle disiplinsiz davranamaz” diyen Orman, Futbol Şubesi Başkanı Ahmet Nur Çebi’den, Atiba’nın şaşkınlık yaratan davranışının sebebini bulmasını istedi.
Teknik Direktör Slaven Bilic’in vazgeçilmezleri arasında yer alan Atiba’ya, Galatasaray derbisinde cezalı duruma düşmesi nedeniyle para cezası vermeye hazırlanan siyah-beyazlı yöneticiler, Torku Konya maçının hakemi Halis Özkahya’yı da hedef tahtasına koydu. Atiba dışında başka Beşiktaşlı futbolcuların da penaltı atışından önce çizgiye bastığını ve Özkahya’nın sadece Kanadalı oyuncuya kart çıkarmasını kendi aralarında tartışan yöneticiler dün geniş kapsamlı bir araştırma yaptı.
HUKUKÇULAR İNCELİYOR
Futbol Disiplin Talimatı’nı (FDT) inceleyen siyah-beyazlılar, hakem raporlarının gelmesinden sonra konuyu kulüp hukukçularıyla görüşecek. Atiba’nın 1 maçlık cezasının ertelenmesi veya kırmızı kartın iptali olasılıklarını gündeminde tutan siyah-beyazlılar en küçük bir umut ışığı olması halinde ilgili kurullara başvuruda bulunacak.
Ancak Futbol Disiplin Talimatı’nın, “Yaptırımın Ertelenmesi” başlıklı 102. maddesi ve “Yargılama” başlıklı 86. maddesi, Atiba’ya otomatik gelecek 1 maçlık cezanın ertelenmesine veya kırmızı kartın iptaline izin vermiyor.
İşte o maddeler:
FDT 86. MADDE
(2) Disiplin Kurulu müsabaka esnasında meydana gelen olaylarla ilgili hakem kararlarının hiçbirini değiştiremez veya bozamaz.
(3) Disiplin Kurulu, hakemin saha içerisindeki futbolculara ilişkin disiplin uygulamalarını (sarı kart ve kırmızı kart uygulamalarını) ve sonuçlarını ancak şahısta hata hallerinde ortadan kaldırabilir.
FDT 102. MADDE
(4) Her halükarda, bir süreye veya sayıya bağlı olarak verilen cezaların yarısı kesindir, ertelenemez ve derhal infaz edilir. Cezanın yarısının buçuklu bir sayıya denk gelmesi halinde, ceza bir üst sayıya tamamlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder